Med önskan om en glad jul

This is how it feels. December är en svår månad för många. Mycket ska man stå ut med.

Allt ser plötsligt så annorlunda ut runt omkring en. Porslinstomtar på bordet där fruktskålen alltid brukade stå! Det luktar skumt från kryddhyllan. Och överallt plingar julmelodier, i affären, i reklamen, i favoritspelen och som ringsignaler.

Alla undrar vad man önskar sig. Tänka, tänka, tänka. Och sen oron över att inte få det man önskar sig!

Varför tjatar alla om att man ska ta den varma jackan när man inte fryser? Varför duger inte de spindelvävstunna silkeslena byxorna nu? Varför måste de nya skorna göra så ont på vristerna? De gamla var mycket bättre. Och enklare att hoppa i.

Om alla vi som inte tycker december är svår påminner oss om att efter december kommer en ny månad och sen en till, och att det är tänkt att vi alla ska hålla livet ut, så kanske december kan få lov att bli lite lättare för de som kämpar med energin och orken just nu. Att allt inte måste ske på dessa fyra veckor. Om ens alls. Och att julen är tänkt att handla om glädje. Så kanske december kan bli lite lugnare och stillsammare.

Vad gör dig och de dina glada? Kanske något helt annat än det vi förknippar med jul. Helt ok!

Vad behövs för att du och de dina ska känna jullugnet istället för stress och kaos? Kanske julklappar inköpta tillsammans vid datorn? Kanske riskaka med pizzasmak som stadigt alternativ på adventsfikat? Kanske paketöppning direkt när man vaknar på julaftonsmorgon?

Och innan allt detta: kanske en extra sovmorgon då och då? För att orka stå ut med det vi inte kan styra över. En lugn och glädjande jul önskar jag alla!